Mobilitate Lituania

Categorie: Mobilitate Lituania Creat: Joi, 20 Octombrie 2016 Ultima actualizare: Marți, 14 Noiembrie 2017

În perioada 10-14 octombrie 2016 s-a desfăşurat la Ukmerges Jono Basanaviciaus Gimnayija - Lituania a şasea mobilitate din cadrul proiectului de parteneriat strategic între şcoli Au fil de nos cours d’eau, la care au participat elevii: Cical Andrei George, Ciobanu Tudor, Corniciuc Ana Maria, Tcaciuc Raymond Alexandru însoţiţi de profesorii Mandache Carmen Iulia - coordonator proiect şi Tănase Anamaria - responsabil activitate Chanson şi membru al echipei de proiect.

lituania

Timp de o săptămână delegaţia Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi a participat la ateliere de lucru în cadrul cărora au fost dezvoltate competenţe lingvistice, digitale, interpersonale, culturale, cât şi abilităţi practice.

Prima zi a debutat cu o ceremonie de deschidere în cadrul căreia a fost prezentat un scurt program artistic care ne-a introdus în cultura tradiţională lituaniană urmată de vizita instituţiei şcolare. Ne-am deplasat apoi la primăria oraşului unde echipa de acolo ne-a adresat un mesaj de bun venit, ne-a prezentat un filmuleţ despre regiunea în care ne aflam după care am purtat un dialog cu reprezentanţii comunităţii locale. După prânz a urmat o activitate comună: Vânătoarea comorilor , în cadrul căreia am descoperit centrul oraşului Ukmerge şi râul Sventoji. S-au format echipe internaţionale, s-a folosit o aplicaţie care a fost instalată pe telefonul mobil şi am pornit în cautarea indiciilor, totul contra timp. Am completat astfgel baza de date pentru activităţile O1,O5,O6,O9. După amiază s-au desfăşurat două ateliere de lucru separate elevii au mers la CDI şi au participat la jocul de evaluare a cunoştinţelor Kahoot, profesorii s-au întrunit în reuniune de lucru prezentând un bilanţ al activităţilor.

A doua zi a fost în întregime dedicată atelierelor de lucru în teren, am completat cu fotografii şi informaţii activităţile O6, O11, O13, ne-am dezvoltat simţul de orientare în spaţiu cu ajutorul busolei şi al altor elemente din natură.

Miercuri, a treia zi am descoperit comorile medievale din capitala Vilnius, am aflat informaţii despre istoria ţării, am făcut cunoştinţă cu mediul academic din Vilnius.

Joi profesorii au avut o nouă şedinţă de lucru în care s-a discutat despre mobitităţile următoare, redactarea raportului final, strategii pentru finalizarea produselor finale. Elevii au avut o activitate comună în care au finalizat cântecul proiectului O4, coordonatorul acesteia fiind prof. Anamaria Tănase. Deoarece în perioada mobilităţii noastre în şcoală se desfăşura Săptămâna gustului, am asistat la o prezentare de produse tradiţionale din fiecare ţară parteneră, produse realizate de elevii lituanieni urmată de o degustare. După amiază elevii au realizat albumul foto O6 cu fotografiile facute în zilele anterioare, au prezentat cate un PPT cu o activitate desfăşurată în ţară. A urmat apoi o activitate de evaluare pentru elevi şi profesori a mobilităţii din Lituania realizată tot la CDI prin jocul Kahoot. Seara s-a încheiat cu un spectacol tradiţional, jocuri sportive şi înmânarea certificatelor de participare.

Ultima zi din cadrul mobilităţii a fost dedicată tot unui atelier de lucru ce viza activitatea 09 în cadrul căreia am făcut cunoştinţă cu vechile capitale ale Lituaniei Kernave şi Trakai.

Perioada petrecută la Ukmerge a fost un bun prilej pentru elevi şi profesori de a–şi ameliora competenţele de comunicare în engleză, franceză, de învăţare a unor cuvinte în limba lituaniană, de îmbogăţire a cunoştinţelor de istorie, geografie, de socializare, de legarea a noi prietenii. Programul variat propus de organizator a avut ca rezultat acumularea de informaţii utile în finalizarea activităţilor proiectului, contribuind şi la dezvoltarea personală şi profesională a tuturor participanţilor.

Accesări: 462