Global Education Day

Categorie: Consiliere Edmundo Creat: Luni, 10 Noiembrie 2014 Scris de Laura Ionescu
Întâlnește-te cu viitorul tău consilier educațional pentru studiile în străinătate!
Sâmbătă, 15 noiembrie 2014, are loc la Botoșani prima ediție a Global Education Day, un eveniment care își propune să le ofere participanților toate răspunsurile privind studiile în străinătate. Organizat de către Grupul EDUCATIVA, evenimentul reunește consilierii educaționali EDMUNDO, UNIVERSALIO și American Education.
Dacă în urmă cu numai o lună, RIUF, târgul internațional de universități, a reunit la Iași aproape 3000 de elevi și studenți din tot nordul țării, un nou eveniment educațional se va desfășura în regiune. Global Education Day le aduce tinerilor interesați să devină studenți internaționali oportunitatea de a interacționa cu consilieri educaționali cu o experiență completă de lucru cu universitățile din străinătate. Mai mult decât atât, participanții vor avea ocazia să participe la sesiuni de informare susținute de consilierii UNIVERSALIO și American Education, în care pot afla în detaliu ce presupun studiile la universități de top din Europa și din SUA.
EDMUNDO – A World of Education
Echipa EDMUNDO oferă tinerilor români informații, consiliere și asistență gratuită pentru admiterea la instituții de învățământ superior partenere din Europa, SUA și Canada. Activitatea consilierilor se bazează pe cunoștințe despre sistemele educaționale internaționale, o largă rețea de contacte cu universități internaționale, legăturile cu tinerii români studenți și absolvenți de studii internaționale și experiență în implementarea a numeroase proiecte pentru tineri. Tinerii pot beneficia de consiliere gratuită pentru a aplica la peste 80 de universități partenere. Astfel, de-a lungul experienței de lucru de 7 ani, peste 5.000 de tineri au aplicat la studii în străinătate cu ajutorul consilierilor EDMUNDO.  
UNIVERSALIO
UNIVERSALIO este serviciul de consiliere personalizată pentru universități de top oriunde în lume. Pentru tinerii care își doresc să aplice la Oxford, Cambridge sau Sorbona, pentru cei interesați de medicină în UK, consilierii UNIVERSALIO sunt pregătiți să ofere expertiza necesară pentru a maximiza șansele de reușită la cele mai prestigioase universități din lume.  În cadrul evenimentului va avea loc o sesiune susținută de consilierii UNIVERSALIO în care elevii și studenții pot afla mai multe despre care sunt cerințele universităților de top.
American Education
Cel mai nou serviciu de consiliere EDUCATIVA, American Education,  își propune să îi ajute pe cei interesați de studiile în Statele Unite să își construiască o aplicație care să se ridice la nivelul standardelor universităților americane și să obțină, în același timp, susținere financiară. Consilierii American Education vor susține și o sesiune de informare cu privire la procesul de admitere în SUA și la care ar fi cea mai potrivită strategie de abordare pentru o aplicație de succes.
Sesiune dedicată profesorilor
Noutatea evenimentului o constituie o sesiune special creată pentru profesori, care va pune accentul pe rolul important jucat de către aceștia în sprijinirea elevilor care vor să studieze în străinătate. Implicarea profesorilor poate influența favorabil aplicația viitorilor studenți internaționali, iar, în cadrul acestei prezentări, profesorii vor afla cum pot să își ajute elevii.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Uvertura Mall Botoșani și se va desfășura în intervalul orar 11:00-16:00. Accesul la eveniment este gratuit, iar programul sesiunilor de prezentare este următorul:
·         Sesiune EDMUNDO destinată profesorilor – Ce este important să știe profesorii despre studiile în străinătate, 10:00-11:45
·         Sesiune UNIVERSALIO – Studiază la o universitate de top oriunde în lume, 12:00-13:45
·         Sesiune American Education – Studii cu bursă în Statele Unite, în 4 pași strategici, 14:00-16:00
Pentru a putea participa la sesiuni, este necesară înscrierea prin completarea formularului.
 
Accesări: 2009