PROIECTE ERASMUS+

desfășurate în unitatea școlară

erasmus

Promovare proiect TITB la Târgul liceelor 2022

În perioada 12-14 mai 2022, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a organizat "Târgul liceelor 2022", la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" Botoșani (Sala de sport) și la Colegiul Național "Grigore Ghica" Dorohoi (Corpul B).

 targ.licee.2022 

La deschiderea oficială a acestui amplu eveniment au participat conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, reprezentanți ai administrației locale, inspectori școlari, directori ai liceelor participante, profesori și elevi.

La Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" Botoșani, spațiile expoziționale alocate au inclus diplome ale elevilor, la olimpiade și concursuri, realizări tehnice ale elevilor (roboți de diverse categorii, casă automatizată), echipamente electronice cu comenzi program, afișe promoționale proprii și ale partenerului unității - ELECTROALFA (programul de dezvoltare profesională pentru elevi "Academia Alfa", videoclipuri de prezentare etc. Elevi și profesori, prezenți pe toată durata programului, au oferit informații și pliante tuturor vizitatorilor, organizând scurte demonstrații de funcționare a diverselor exponate.

În prima zi au fost prezentate panoul de promovare și informații specifice Proiectului european Erasmus+, Cooperare pentru inovare și schimbul de bune practici, Parteneriate strategice pentru educație școlară: "Think Inside the Box! A methodological STEAM toolkit for schools", nr. 2020-1-LT01- KA201-077987, 2020-2022, coordonat de Robotika mokykla, Lituania, cu parteneri din Estonia, Lituania și România.

Absolvenţii de gimnaziu ajutaţi să îşi aleagă cariera la Târgul Liceelor - FOTO&VIDEO - Gazeta de Botoșani - GazetaBt.ro: Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani, Evenimente Botosani,  Anunturi Gratuite Botosani, Muzica Botosani

În a doua zi, au fost prezentate detalii despre activități și realizări proiect (întâlnirea inițială de proiect și stagiul de formare a profesorilor - aprilie-iunie 2021, derulate online, din cauza restricțiilor pandemice, etapa de testare a kit-ului metodologic în colegiu - mai-iunie 2021, cu realizarea, de către elevii unității, a cutiilor pentru nivelurile 5-8 și 9-12, care pun în aplicare principii și noțiuni fizice și matematice, în concepții constructive tehnice, fără și cu echipamente electronice automatizate și componente imprimate în 3D, întâlnirea interimară din Estonia - noiembrie 2021, revizuirea, actualizarea și traducerea în limbile partenerilor a kit-ului metodologic, și etapa curentă, în care școli și licee colaboratoare ale partenerilor realizează activitățile dedicate și oferă feedback extern cât mai diversificat, referitor la implementarea kit-ului metodologic STEM, conceput pentru dezvoltarea abilităților științifice și tehnice, ingeniozității și creativității elevilor).

 

Sprijinul Comisiei Europene pentru producerea acestui material de prezentare nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru nicio posibilă utilizare a informațiilor conținute în aceasta.

 

Accesări: 815